Oppiminen ja kehittyminen verkko-opetuksessa jatkuu. Tällä hetkellä koen, että eniten minun tulee kehittyä yhteisöllisyyden rakentamisessa verkko-opetukseen. Uusimmissa verkkokursseissanikin huomaan, että opiskelijoiden sitouttaminen ryhmänä työskentelyyn ontuu paikoin enkä itsekään ole syksyn aikana parhaimmillani ollut yhteisöllisyyden näkökulmasta katsottuna. Testaan toteutuksia oman työyhteisöni VOA –ihmisten kanssa ja saan sitä kautta palautetta. Tavoitteeni on myös koota opiskelijapalautetta laajemmin, kuin mitä virallinen palautejärjestelmä tuottaa. Kevään ensimmäisellä jaksolla alkaa uusin asiakaslähtöisen palvelutuotannon opintojakso, jota aloitamme suunnittelemaan yhdessä muutaman opiskelijan sekä Kuopion Muotoiluakatemian opettajan kanssa.

Kehittämishankkeeni lopullinen lanseeraus on kevään toisella jaksolla. Sitä ennen kurssi täytyy tarkistaa ja täydentää. Pohja pysyy samana, mutta materiaalit lisätään alustalle samoin kuin tehtävien arviointikriteerit. Ensimmäisen toteutuksen aikana opiskelijat pitävät kuormituspäiväkirjaa ja heiltä saadun kuormittavuustiedot + sisältöä ja toteutusta koskevan palautteen pohjalta pääsen kehittämään opintojaksoa eteenpäin. Tavoitteena on, että syksyllä 2010 kurssi on testattuna ja korjattuna tarjolla virtuaaliamkissa.

Aineryhmässämme keskustelemme jatkossakin erilaisista toteutuksista ja kommentoimme toistemme opintojaksototeutuksia. Olemme tähänkin asti pyrkineet houkuttelemaan muita opettajia mukaan kokeiluihimme ja näin jatkamme tulevaisuudessakin. Pyrimme kokeilemaan ja olemaan edelläkävijöitä.

Omia kehittymistavoitteitani tavoittelen myös osallistumalla koulutuksiin. Onneksi työyhteisömme on erittäin koulutusystävällinen.